Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

YOZGAT HER ZAMAN HASSA’NIN YANINDA

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ilin etkilendiği depremlerin ilk anından beri Yozgat, Hatay’ın Hassa ilçesinde yaraları sarmak için gayretle, azimle, yılmadan ve yorulmadan çalışıyor.

YOZGAT HER ZAMAN HASSA’NIN YANINDA

Depremlerin hasara yol açtığı adeta yerle bir ettiği 10 il için tek yürek olan Türkiye’de, yaraları sarmak için çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren koordine edilmesi, yardımların düzenli sağlanması, yaraların sarılması amacıyla Hatay’ın Hassa ilçesi için görevlendirilen Yozgat, kurumları ve vatandaşları ile birlikte Hassa’da yerle bir olan ilçeyi ayağa kaldırmak, depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla çalışıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından Hassa Koordinatör Valisi olarak görevlendirilen Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat İl Özel İdaresi ekipleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve yardım kuruluşları ile birlikte Hassa’nın yaralarını sarmak gerek köylerin deprem nedeniyle kapanan yollarını açmak gerek konteyner kent ve çadır kentlerin alt yapı ile kurulumlarını tamamlamak, gerek hasarlı ve tehlikeli binaların yıkımını gerçekleştirmek, gerek enkaz çalışmaları yürütmek gerekse de depremzede vatandaşlara ve çocuklara moral olmak için çalışmalar yürütüyorlar. 

 ‘YOZGAT’IN VALİSİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM’

Depremin ilk anından itibaren Hassa Koordinatör Valisi olarak görevlendirilen Yozgat Valisi Ziya Polat, ilçenin yeniden ayağa kaldırılması ve depremzede vatandaşların bir an önce hayata tutunması için Hassa’da yürütülen çalışmaları koordine ederek, mahalle mahalle gezip vatandaşların yanında oluyor. 

Hassa’nın yeniden ayağa kaldırılması için yapılan çalışmaların tamamında Yozgatlı vatandaşların desteği olduğunu vurgulayan Vali Ziya Polat, “Yozgat’ın valisi olmaktan gurur duyuyorum. Burada her yerde Yozgatlıların parmağı var. Yozgatlı vatandaşların desteğini her zaman arkamda hissettim. Biz burada Yozgat’ı temsil ediyoruz. İlk günler buraya Yozgat’tan tırlar aktı. Vatandaşlar o tırları görünce rahatladı. Yardım tırı ulaşmayan köyümüz kalmadı. Yaraları hep birlikte sarıyoruz” dedi.

Yardımların devam etmesi gerektiğinin altını çizen Vali Polat, “Ramazanın bereketi yansıyor ve yansıtmaya devam etmek lazım. Burada gıda paketleri her zaman lazım. Kahvaltılık paketler, hijyen paketleri gibi paketler. Onlar her zaman lazım. Onun haricinde diğerlerini Allah’a şükür hallediyoruz” diye konuştu. 

EKSİKSİZ YAŞAM ALANLARI İNŞA EDİLİYOR

Hassa’da altyapı çalışmaları tamamlanırken enkaz kaldırma ve acil yıkılması gereken binaların yıkım işleri ihale edilerek bir an önce depremin izleri silinmeye çalışılıyor. İlçede kurulumu devam eden çadır ve konteyner kentlerin ise tam bir yaşam alanı olması için kapalı çocuk parkından kıraathaneye kadar her ayrıntı düşünülüyor. Giresun ile birlikte yapılacak olan Yozgat- Giresun Esnaf Çarşısı ile birlikte de depremzede vatandaşların her türlü ihtiyacının giderilmesi planlanıyor. 

‘YOZGAT MÜTHİŞ BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ’

Depremin ilk anından beri Hassa’da olan Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, ilk günden itibaren orada olanların ilçedeki değişimi daha iyi gördüklerini ifade ederek Yozgat halkının bir bütün olarak  müthiş bir dayanışma örneği gösterdiğini söyledi. 

Belediye Başkanı Ömer Açıkel,  “İlk günden bugüne burada olanlar, gelip görebilenler şimdiki değişimin farkındalar. Bu gelişimi görmek çok farklı. Yozgat halkı bir bütün olarak müthiş bir dayanışma örneği gösterdi. Bu dayanışma hala da devam ediliyor. Burada destek olunduğu gibi Yozgat merkez ve ilçelerine giden depremzede vatandaşlar en iyi şekilde ağırlanıyor” dedi. 

‘YARDIMLARI İLK GÜNDEN BERİ HERKESE ULAŞTIRDILAR’ 

Hassa’daki mahalle ve köy muhtarları yapılan çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyetleri dile getirerek, “Yozgat’tan gelen ekipler, bölgeye ulaşan yardımları ilk günden itibaren herkese ulaştırmaya çalışıyor. Yozgat halkından gelen ve devletin göndermiş olduğu yardımları, yardım tırlarını köylerimize, mahallelerimize ulaştırdılar. Yozgat olarak tüm ekipleriyle birlikte Hassa’nın ve mahallelerinin yaralarını sarmak için çalışıyorlar. Gerek köylerin deprem nedeniyle kapanan yollarını gerekse ekipleriyle birlikte konteyner kent ve çadır kentlerin altyapılarını tamamlayıp bizlerin kullanımına sundular. Allah hepsinden razı olsun. Allah devletimize milletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandılar. 

Haber-Fotoğraf: Sümeyye İLHAN 



...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki