Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

TKDK, Kırşehir’de hizmet ofisi açacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, TKDK Destek Bürosunun kurulması için Kırşehir Valisi Hüdayer Mete Buhara’yı ziyaret ederek IPARD programı ve verilecek destekler hakkında bilgi verdi.

TKDK, Kırşehir’de hizmet ofisi açacak

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Kırşehir İl Tarım Orman Müdürü Duran Seçen ile birlikte Kırşehir Valisi Hüdayer Mete Buhara’yı makamında ziyaret ederek TKDK Destek Bürosunun kurulması konusunda fikir alışverişinde bulundu. 

Kırşehir’de açılacak TKDK Destek Ofisi binasının kurulması hakkında yol haritasının konuşulduğu ziyarette TKDK İl Koordinatörü Selim Türker, “TKDK kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunulabilmesi için sunulan teşviklerdir ve yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden maksimum fayda elde edilmesi sağlanacaktır” dedi.

TKDK İl Koordinatörü Selim Türker konuşmasında, “Destek oranları, kişilerin/işletmelerin yapacakları yatırımların büyüklüğüne göre değişmektedir. TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara 3 milyon EURO’Ya kadar yüzde 50 ile yüzde 75 oranları arasında hibe desteği sunulacaktır. Ayrıca yapılacak olan yatırlarda KDV ve ÖTV muafiyeti sağlanacaktır. Kırşehir İlimizde açılacak olan TKDK destek bürosu Yozgat İl Koordinatörlüğüne bağlı olarak çalışacak vatandaşlarımız bilgilendirilecek ve projeler Yozgat il Koordinatörlüğünde incelenecektir. Ayrıca 2023 yılı içerisinde IPARD III programı çağrıları yayınlanacak olup Kırşehir ilimizde de proje kabul işlemleri yapılacaktır. Vatandaşlarımızı bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum. Kırşehir'deki tüm çiftçi ve üreticilerimiz adına IPARD III programının hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki