Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

SESSİZ SEÇİM

14 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri’nde milletvekilleri belli olurken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar için yeter oy çıkmayınca 2. Tur Seçimleri için yeniden start verildi.

SESSİZ SEÇİM

Önceki dönemlerde yapılan seçimlere nazaran 14 Mayıs’ta da seçim şehrimizde sessiz geçerken, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri öncesi de beklenen hareketlilik yok. 

14 MAYIS’TA VEKİLLER SEÇİLDİ

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri 14 Mayıs Pazar günü tamamlanmış kesinleşen sonuçlara göre ilimizden 2 AK Parti, 1 İYİ Parti ve 1 MHP Milletvekili seçilmişti. Önceki dönemlerde yapılan seçimlere nazaran daha sakin geçen seçim çalışmaları sonrası Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise adaylardan hiç biri yüzde 50 artı 1 oy alarak yeter sayıyı yakalayamadığı için Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri 28 Mayıs Pazar (Yarın) yapılacak. 

VATANDAŞTA ESKİ COŞKU YOK

Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de caddeler sokaklar siyasi partilerce bayrak ve flamalarla donatılırken Yozgat eski günlerde ki seçim havasından çok uzak bir görüntüde. Şehrimiz genelinde vatandaşların birinci gündemi hep seçimler olurken bu kez sokak sessiz sessiz sandığa giderek Cumhurbaşkanını seçmeyi bekliyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek 2. Tur Seçim yarışında partiler heyecanla çalışmalarına devam ederken vatandaş da bu heyecan karşılık bulmuyor.

İTTİFAKLAR SAHADA

Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Cumhur İttifakı Partileri ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Millet İttifakı Partileri saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kapı kapı 2. Tur Seçimleri öncesi çalışmalarını yürüten siyasi partilerin çalışmaları bugün akşam başlayacak Seçim Yasakları ile son bulacak.

Haber: Buse COŞAR


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki