Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Manevi Destek Birimi açıldı

Yozgat Şehir Hastanesi’nde hastaların, hasta yakınlarının, hastane personelinin yanında olmak, manevi ihtiyaçlarını gidermek üzere danışmanlık ve rehberlik yapılması amacıyla Manevi Destek Birimi açıldı.

Manevi Destek Birimi açıldı

Manevi Destek Birimi;  Musibet, hastalık, afet gibi şeylerin arkasında hikmeti buldurmak, Hastalıkta veya hastane ortamında ibadetlerin yerine getirilmesinde rehberlik etmek, Musibet, hastalık, ölüm, kader ve tevekkül gibi konularda inanç desteği sağlamak, Kişilerin musibetler karşısında dinen başa çıkmalarına yardımcı olmak, Hastaların tıbbi tedavi süreçlerinde manevi destek açısından destek olmak, Hayat yolculuğunun iniş çıkışlarında zorlukları birlikte kucaklamak ve dini değerler ışığında danışmalık yapmak amacıyla hizmet verecek.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kozan, Manevi Destek Birimi’nin; hasta, hasta yakını ve hastane personelinin dini sorularına cevap ve sorunlarına çözüm bulacak ve dengesi bozulan hisleri Ayet ve Hadis ile dengeleyecek olduğunu ifade ederek, “Manevi Destek Uzmanı, yaşamda yolunu kaybedene yol arkadaşlığı yapandır. Psikolog, Terapist, Vaiz, İmam değildir. Kişinin başkasına anlatamadığı sorunlarını anlatabileceği çözüm aradığı kişidir. Dini değerler ışığında danışmanlık yaparak moral ve motivasyon desteği sunar. Manevi destek almak ve sorularınıza cevap bulmak isteyen vatandaşlarımız, 4’üncü kat Palyatif Bakım Servisimizde bulunan Manevi Destek Birimimize müracaat edebilir veya 444 20 66'yı arayıp 2308 dahilisinden bizlere ulaşabilir” dedi.


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki