Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

KOBİ tanımı limitleri güncellendi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Yozgat İl Müdürlüğü tarafından Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) tanımı tayininde kullanılan limitlerin güncellendiği duyuruldu.

KOBİ tanımı limitleri güncellendi

KOSGEB İdaresi Başkanlığınca, Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerin ölçek sınıflandırılmasında kullanılan, Net Satış hasılatı veya Mali Bilanço üst limiti Kriterleri güncellenmiş olup, düzenlemeye ilişkin yönetmelik değişikliği 25.05.2023 tarih ve 32201 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlandı. Yapılan yönetmelik değişikliği ile İşletmelerin KOBİ tanımı tayininde kullanılan kriterler yeniden belirlendi. Söz konusu yönetmelik değişikliği ile KOBİ vasfına haiz olmak için gerekli kriterlerden biri olan Net Satış hasılatı veya Mali Bilanço üst limiti arttırıldı.

İşletmelerin Ölçek Sınıfı ve KOBİ Vasfı belirlenirken kullanılan yıllık net satış hasılatı ve Mali bilanço üst limitleri şu şekilde belirlendi: 10 kişiden az çalışanı olan Mikro Ölçekli İşletme için 5 Milyon liradan 10 Milyon liraya, 50 kişiden az çalışanı olan Küçük Ölçekli İşletme için 50 Milyon liradan 100 Milyon liraya, 250 kişiden az çalışanı olan Orta Ölçekli İşletme için 250 Milyon liradan 500 Milyon liraya yükseltildi.

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, belirlenen yeni KOBİ tanımıyla daha fazla işletmenin KOSGEB Destek Programlarından yararlanmasına imkan sağlandığını vurgulayarak, “Buna göre; 250 kişiden az çalışan istihdam eden, Yıllık net satış hasılatı veya Mali bilançosundan herhangi biri 500 milyon lirayı aşmayan işletmeler KOBİ olarak tanımlanacaktır. Yapılan değişiklik ile günümüz koşullarına göre yeniden belirlenen yeni KOBİ tanımıyla daha fazla işletmenin KOSGEB Destek Programlarından yararlanmasına imkan sağlanmıştır. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkındaki Yönetmelikte yapılan değişiklik 25.05.2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir” dedi. Haber: Haber Merkezi 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki