Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

İLDEKİ TEK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ 176 YAŞINDA

Yozgat’ta bulunan tek bölge müdürlüğü olan Tapu ve Kadastro XXII. Bölge Müdürlüğü, 176’ncı yaşını kutladı

İLDEKİ TEK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ 176 YAŞINDA

Yozgat’ın bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sivas’ta, DSİ 12’nci Bölge Müdürlüğü Kayseri’de, Orman Bölge Müdürlüğü Kayseri’de, Karayolları 6’ıncı Bölge Müdürlüğü Kayseri’de yer alırken, Tapu ve Kadastro 22’nci Bölge Müdürlüğü Yozgat’ta yer alıyor. Dolayısıyla Yozgat’ta tek bulanan bölge müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 23 Bölge Müdürlüğünden biri olan Tapu ve Kadastro XXII. Bölge Müdürlüğü 176’ncı yaşını kutladı.

Tapu ve Kadastro XXII. Bölge Müdürü İsmail Ertürk, iki asra yakın bir zamandan bu yana mülkiyetin teminatı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün; 23 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkenin tüm il ve ilçelerinde yılda 15 milyon civarında işlem hacmi ile 25-30 milyon vatandaşa hizmet sunan ve 176’ncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan köklü bir kurum olduğunu söyledi. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Tapu ve Kadastro XXII. Bölge Müdürü İsmail Ertürk, 21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 1871 'de Defter-i Hakani Nazırlığı ismiyle ve bugün de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olarak hizmet vermekte olduğunu ifade etti. 

“GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ BİLGİ TEKNOLOJİLERİNİ EN İYİ KULLANAN KURUM ÖDÜLÜNE SAHİP” 

Tapu ve Kadastro XXII. Bölge Müdürü İsmail Ertürk, 176 yıldır vatandaşlara en kaliteli hizmeti sunmaya devam ettiklerini söyleyerek, “Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider Kurum olma vizyonumuzla tam 176 yıldır siz vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz, Webtapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, Türkiye Tapu, 3 Boyutlu Kadastro, MEGSİS, Yetki Alanı Dışı Tapu İşlemi gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir. Son olarak İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülüne, Webtapu Sistemi Projesi ile layık görülen Genel Müdürlüğümüz, teknolojik gelişmelerde en önlerde yer alan Devlet Kurulularından biridir” diye konuştu.  

“SANİYEDE ORTALAMA BİR İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİYORUZ” 

Vatandaşların işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları için yoğun çaba harcamakta olduklarını dile getiren Tapu ve Kadastro XXII. Bölge Müdürü İsmail Ertürk, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla, hem çalışanlarımızın isteklerini hem de vatandaşımızın işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları için yoğun çaba harcamaktayız. Bu yoğunluğun yansıması olarak saniyede ortalama bir işlem gerçekleştiriyoruz. Bu işlemler neticesinde Türkiye’de 2022 yılında yapılan işlemler ile Devletimize 24 milyar 319 milyon lira harç geliri aktarılmıştır” ifadelerini kullandı.  

“ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRDİK”

Tapu ve Kadastro XXII. Bölge Müdürü İsmail Ertürk, 2022 yılında fedakarca çalışan mesai arkadaşları sayesinde önemli projeler hayata geçirildiğini belirterek, “Bu Projelerimizden bazıları; Tapu Başvuru Sorgulama, Güvenilir Hesap. Sanal Müze, 3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi, Değer Bilgi Bankası ve Toplu Değerleme Sistemi, Tek Sistem Tek Koordinat, Tusaga-Aktif (CORS) Projesi, Harita Bilgi Bankası Sistemi, Tarbis Projesi, Türkiye Tapu (Hizmetin Ortak Noktası); Mekana ve kişiye bağlı kalmadan personelimizin bilgisinden etkin biçimde faydalanarak, minimum zamanda maksimum verimlilikle işlemleriniz gerçekleştirilmektedir. TKGM Kalite Yönetim Sistemi ile TS EN ISO 9001:2015 Kalite Belgesi alarak kamu kurumlan içerisinde tüm birimleri ile kalite yönetim sistemine geçen ‘Tik Yaygın Kamu Kurumu’ olma unvanına eriştik. Diğer kurulularla yapılan bilgi ve belge paylaşımı sayısal ortamda sağlanmakta, raporlama fonksiyonları sayesinde istatistiki bilgilere daha kolay ulaşılmaktadır. Bugün, kuruluşunun 176’ncı yıl dönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız” dedi. Haber: Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki