Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

‘Halley’in galası yapılacak

Soner Tumgan'ın yazıp yönettiği Tiyatro Sürmeli tarafından sahnelenen ‘Halley Kuyruklu Yıldız Dünyanın Sonu’ tiyatro oyununun galası yapılacak.

‘Halley’in galası yapılacak

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gala öncesinde açıklama yapan Tumgan, 75 dakikalık oyunun bugüne kadar 10 kez sahnelendiğini söyledi.

Tumgan, Yozgat tiyatro severlerin her sezon olduğu gibi bu sezonda oyuna olumlu tepkiler verdiğini belirterek, "Seyircimizden memnunuz, anladığımız kadarıyla seyirci de bizden memnun" diye konuştu.

Tiyatronun, şehrin kültürel ve sanatlar hayatına önemli katkılar sunduğunu ifade eden Tumgan, “Yozgat’ta Tiyatroyu yaşatmaya çalışıyoruz. İşin aslı Kültür Bakanlığının katkıları olmasa sahne almakta oldukça zorlanacağız. Özelikle artan sigorta, vergi ve salon kiralarını oyun gelirlerinden karşılama imkanımız kalmamıştır. Bakanlık desteği ile sahne alabiliyoruz. Bu destek sona erdiğinde artık bizim de yeni oyun sahneye koymamız mümkün olmayacak" değerlendirmesini yaptı.

Şehrin sosyal ve kültürel gelişiminin en önemli unsurlardan birisi olan Tiyatro faaliyetlerinin önemine dikkati çeken Tumgan, " her yıl bu son yılımız diye başlıyoruz. Sezon başında Kültür Bakanlığının destekleri açıklanınca Yozgat’a olan borcumuzu ödeme vakti geldi diye düşünüp çalışmalara başlıyoruz. Ekipteki herkesin hayatını sürdürebilmesi için başka işlerde çalışmak zorunda. 24 senedir devam eden bu organizasyonda seyircilerden başka destekçimiz yok” ifadelerini kullandı.

“TİYATROMUZ PERDELERİNİ ÜCRETSİZ OLARAK AÇACAK”

Gala gösterimlerinin önemine değinen Tumgan, "Her gece özeldir ama gönül vermiş pek çok tiyatro insanının buluştuğu gala gecelerinde oyun seyretmek, iki katı daha kıymetlidir. Bu gece Tiyatromuz perdelerini ücretsiz olarak açıyor. 26 Mayıs Cuma Günü Kültür Müdürlüğü salonunda saat 20.00’da başlayacak özel gösterim için tüm sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz" dedi.

Tiyatro Sürmeli, 30 Mayıs Salı günü oynayacağı son oyunla birlikte sezonu kapatacak. Haber: Haber Merkezi 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki