Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Deprem Şehitleri için Hatıra Ormanı

Yozgat’ta 6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri anısına Hatıra Ormanı oluşturulacak

Deprem Şehitleri için Hatıra Ormanı

Yozgat Valiliği tarafından Orman Haftası kapsamında 81 ilde deprem şehitleri anısına oluşturulacak olan Hatıra Ormanı için fidan dikme etkinliği düzenlenecek. 

Orman Haftası kapsamında Yozgat’ta yarın saat 10.00’da Yukarı Nohutlu Mevkiinde Deprem Şehitleri için Hatıra Ormanı oluşturulacak.  

Yozgat Vali Vekili Adnan Kayık, fidan dikme etkinliğine davette bulunarak, “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Anısına Fidan Dikme etkinliğimize bekliyoruz” dedi. 

İlkbaharın ilk haftası Türkiye’de ‘Orman Haftası’ olarak kutlanıyor. Bu yıl da ağaç sevgisinin toplumun geneline yayılması ve yeni kuşaklara anlatılması için etkinlikler düzenleniyor. Hafta boyunca 1 milyon fidan toprakla buluşturulacak. 81 ilde ‘Deprem Şehitleri Ormanı’ oluşturulacak.

Türkiye’de 21-26 Mart arası Orman Haftası olarak kutlanıyor. Fidan dikimlerinin, yarışmalarının yapıldığı, okullarda ormanın önemine ilişkin eğitimlerin verildiği haftada, ağaç ve yaban hayatına ilişkin bilinç artırılmaya çalışılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı rakamlarına göre Türkiye’nin yüzde 29.6’sı ormanlarla kaplı. 

DEPREM ŞEHİTLERİ ORMANI

Bu yıl Orman Haftası’nda 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması ve 57 bin 462 hektar alanın ağaçlandırılması hedeflenirken ayrıca 81 ilde ‘6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı’ oluşturulacak. Tüm vatandaşlar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu oluşturulacak ormanlara fidan dikmeye davet edildi. Fidan dağıtımı da ücretsiz gerçekleştirilecek. Haber: Sümeyye İLHAN


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki