Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Yozgat Bozok Üniversitesi ile Tez-Koop-İş Sendikası ve Sağlık-İş-Sendikası arasında 450 sürekli işçi kadrosunda görev yapan personelimizin ekonomik ve sosyal durumları ile çalışma şartlarında iyileştirmeler sağlayan “Toplu İş Sözleşmesi” düzenlenen törenle imzalandı.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Süleyman Şahan, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Şenol Akın,  Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, siyasi parti ve sendika temsilcileri ile sürekli işçi kadrosunda görevli çalışanları katıldı.

İmza töreni öncesi Tez-Koop-İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Bozkurt ve Türkiye Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy yaptıkları konuşmalarda Yozgat Bozok Üniversitesi ile imzalanan Toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da en büyük hassasiyetlerinin insanı temele alarak emek ve çabanın zayi edilmemesi olduğunu söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi ile Tez-Koop-İş Sendikası ve Sağlık-İş-Sendikası arasında bugün imzalanan toplu iş sözleşmesiyle çalışanlarımızın mutluluğu ve memnuniyeti adına ne yapılması gerekiyorsa onu yaptıklarının altını çizen Rektör. Ahmet Karadağ konuşmasının devamında: “İdari iş ve işlemlerle alakalı yapılan bu düzenlemelerle birlikte, iş yerimizde iş barışı ve personellerimizin memnuniyet ve aidiyet duygularının artışı sağlanmıştır. Gerek Cumhurbaşkanımızın iradesi gerekse ilgili Bakanlığımızın ortaya oyduğu kanunlar çerçevesinde çalışan arkadaşlarımızın memnun olabileceği toplu sözleşmeyi bugün imzalıyoruz. Üniversitemiz hastanesinde sürekli işçi kadrosuna geçen sağlık çalışanlarımızın ödemelerini yapabilmemiz için aylık bir milyon TL daha paraya ihtiyacımız var. İşçilerimizin paralarını Sosyal Güvenlik Kurumundan gelen paralarla ödüyoruz. Sayın Milletvekillerimizin ödeme konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile görüşmeleri bizi ciddi anlamda rahatlattı. İnşallah bundan sonraki süreçlerde sağlık çalışanlarımızın ödemelerinde aksama yaşamadan ek protokollerle bu süreci de yılsonuna kadar yürüteceğiz. Ben bu vesile ile Cumhurbaşkanımızın işçilerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi noktasında koyduğu iradeden dolayı başta Cumhurbaşkanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza ve Milletvekillerimize teşekkür etmek istiyorum. Bir Rektör olarak işçilerimizden bundan sonra beklentim fakatlara, amalara sığınmadan devletin bana sunmuş olduğu imkanın karşılığını yerine getirebiliyor muyum diye çalışmaktan öte bir şey değildir. Sizlerden bunu bekliyorum. Toplu iş sözleşmemiz üniversitemize ve siz çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanımızın işçilerimizin ekonomik şartlarının düzenlenmesi noktasında yapmış olduğu katkılara ve bu konudaki hassasiyetine değindi. Akgül konuşmasında “Çalışan arkadaşlarımızın ve her zaman üniversitemizin ve yürütülen çalışmaların yanındayız. Çalışanlarımız başımızın tacıdır. Sürekli işçi kadrosunda çalışan kardeşlerimizin maaş artışı ve refah düzeylerinin yükselmesi memnuniyet verici. İşçi kardeşlerimizin maaş artışına vesile olan Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Üniversitemizin ve siz çalışanlarımızın emrindeyiz. Bugün imzalanan toplu sözleşmeniz hayırlı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından taraflarca toplu iş sözleşmesi imzalandı. Haber: Haber Merkezi


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki