Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

“Gençler gerçek hayat problemlerine odaklanmalı”

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, liseli gençler ve öğretmenlerle bir araya geldiği çevrimiçi video seminerde “Bilimsel Bilgi Üretiminde Proje Tabanlı Çalışmanın Önemi” konusunda bilgiler paylaştı.

“Gençler gerçek hayat problemlerine odaklanmalı”

Aydın - Nazilli Lisesi öğrencileri için “Liselerde Bilim Uygulamaları” kapsamında 24 Şubat 2023 Cuma günü düzenlenen toplantının moderatörlüğünü okulun Tarih Öğretmeni Fatma Kalemöz Akçil ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Çağdaş Kaşif İçgel yaptı.

Söyleşi ve sohbet havasında sunum yapan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, yaşanan deprem sonucunda hayatını kaybedenlere ilişkin taziyelerini ve üzüntüsünü ifade ederek başladığı konuşmasında, “Depremle doğan acılar ve ortaya çıkan olumsuzluklar bütün hepimizin ortak kaygısıdır. Yaşadıkları acıları, deprem bölgesindekiler kadar anlamamız mümkün değildir” dedi.

Eğitim faaliyetlerinde, doğa afetleri gibi muhtemel zor şartlar için de öğrencilerimizi, en donanımlı biçimde hazırlamak gerektiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Böyükata, gençlerin pandemi sonrası değişimlere ve yaşanan deprem ile ortaya çıkan yeni durumlara dair kafa yormaları gerektiğini hatırlattı.

Çevremizdeki sorunların ortadan kaldırılması, zorlukların ve engellerin giderilmesi için çözüm olabilecek fikirler üzerinden geliştirecekleri projeler ile öğrencilerin kendilerini geleceğe daha iyi hazırlayabileceklerini hatırlatan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Gençler gerçek hayat problemlerine odaklanmalı” dedi.

 Bilimin ve aklın işleyiş biçimini, araştırma yöntem ve basamaklarını, bilimsel bilgi üretiminde proje tabanlı çalışma süreçlerini iyi bilmenin öneminin ortay konduğu etkinlikte; deneysel, teorik ve hesaplamalı bilimlerin nitelikli bilgi birikiminin çeşitlenmesi ve çoğalmasına etkilerinden de söz edildi. Eğitimin değişik kademelerinde hem fen bilimleri hem de sosyal bilimler alanında pek çok faaliyet ve etkinlik için destek programlarından bahseden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, TÜBİTAK programları hakkında tanıtıcı bilgiler de verdi.

Günümüz dünyasında problemlerin sınırları aştığını, iklim değişikliği ve çevre içerikli konular gibi araştırma temalarında, uluslararası düzeyde bir perspektife sahip olmak gerektiğine vurgu yapan ve öğrencilerin proje yarışmaları ile çeşitli bilimsel toplantılara katılımını teşvik eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün başlattığı “Liselerde Bilim Uygulamaları Programı” kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise öğrencileri için gerçekleştirilmesi planlanan “İklim Değişikliği Sempozyumu” ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu ve çok isabetli bir toplantının düşünülmüş olduğunu ifade etti.

Katılımcıların sorularını da cevaplandıran Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya seminer sonunda Okul Müdürü Hakan Akarı ve katılımcılar tarafından teşekkür edildi.


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki